Nieuwjaarsboodschap MHV Maarssen 2019

30-1-2019
Nieuwsafbeelding
De terugblik naar afgelopen kalenderjaar maakt ons trots.
Trots op MHV, haar leden, haar vrijwilligers en haar personeel!

Het jaar begon met veel positieve reacties op de wijze waarop MHV haar vrijwilligers als zodanig van belang neerzet.
"Je bent vrijwilliger of je bent heel aardig tegen vrijwilligers” als motto om dit te benadrukken wordt steeds vaker gehoord. Iets verderop wordt hier nader op ingegaan want zoals elke (cultuur)verandering is ook deze niet na 1 jaar ‘af’.

Wat heeft zich nog meer op en rondom MHV afgespeeld?
Onze accommodatie is sinds een aantal maanden een tribune rijker. De effecten daarvan op het grasveld zijn ons niet ontgaan… daar komt een oplossing voor.
De hekken rondom de hockeyclub zijn allemaal vernieuwd en wegzakkende delen van veld 2 zijn hersteld.
De nu ruim een jaar oude Business Club van MHV telt inmiddels 32 leden. Wat een groot succes! De bijeenkomsten worden door de BC-leden gewaardeerd, door de BC-leden gefaciliteerd en goed bezocht.
Het biercontract met Bavaria is opnieuw verlengd. En hoe! De barcommissie heeft voor MHV fantastisch onderhandeld en ten opzichte van het vorige contract en concurrenten een geweldige deal er uitgesleept bij Bavaria. Ook de aanpassingen aan de bar komen grotendeels voor hun rekening als onderdeel van dit contract.
En totaal onzichtbaar maar nu wel werkbaar: het huishoudelijk reglement uit 2003 en de statuten zijn naar standaard van de KNHB herschreven en gemoderniseerd. En vervolgens in de ALV van juni 2018 formeel vastgesteld.

Uiteindelijk doen we het allemaal vanwege dat ene spelletje, hockey!
Heren 1 en Dames 1 doen het dit seizoen beiden geweldig goed.
Door een onderonsje tussen Castricum en MHV kon Heren 1 onverwacht in de 2e klasse blijven spelen. En dat maken ze onder leiding van Stijn meer dan waar! Heren 1 staat 4e in een klasse waarin niet de minsten strijden om de topposities. En dat zonder nieuwe spelers maar allemaal jongens van MHV zelf. Die zich daarnaast als trainer of op andere wijze actief inzetten voor de club. Heren 1 ging terug naar de (technische) basis en vanuit daar worden tactisch stappen gezet. Maar misschien nog meer van belang: het team gaat altijd voor de individuele speler. Teambelang en teamgeest zijn geen loze woorden maar zijn bepalend voor dit jonge Heren 1. Dat zich - ook dit jaar weer - regelmatig laat ondersteunen door talentvolle en ook enthousiaste spelers uit Jongens A1.
Dames 1 kwam het vorige seizoen van heel ver. Met Amy Kaboord als enige speler is Joost dat seizoen aan het team gaan bouwen. Met hulp van Dames 2 en Meisjes A1 is een team gevormd en aan het begin van dit seizoen stond er een volwaardig Dames 1. Technisch maakt dit team nog steeds een enorme ontwikkeling door. Meisjes A1 en Dames 1 spelen hetzelfde systeem en trainen identiek. Hiermee is niet alleen invallen effectiever maar ook de doorstroom wordt gemakkelijker. Zes speelsters van Meisjes A1 gaan volgend jaar een gooi doen naar een plek in Dames 1. Eenheid in en om het veld en de bereidheid om voor elkaar te knokken, leiden tot resultaten. Dames 1 staat met een ongekend hoog doelsaldo van +98 na 11 wedstrijden op de 2e plaats in de poule.

De jeugd ontwikkelt zich ook continue door. In de breedte en in de lijn. Het blijft een genot om op zaterdag alle MHV-teams te zien spelen!
De jeugdteams ondersteunen elkaar door invalbeurten, aanmoedigingen en door elkaar training te geven of te coachen.
Dit jaar - en zonder daarmee de andere resultaten tekort te willen doen - spelen Jongens A1 mee in de top van de Super A en Jongens C1 gaat na de winterstop landelijk spelen in de IDC.

We herkennen dat mentaliteit, houding en gedrag allesbepalend zijn voor de lol in het hockeyspel en de kans om prestaties neer te kunnen zetten. Dat laten de resultaten van de hierboven genoemde teams ook nadrukkelijk zien. De wijze waarop spelers en alle andere betrokken zich gedragen op en om het veld, zijn bepalend voor het plezier én de prestaties.

Dat brengt ons bij de vooruitblik naar 2019.

"Je bent vrijwilliger of je bent heel aardig tegen vrijwilligers” blijft als motto gelden, ook dit jaar. De erkenning voor het vele werk dat door vrijwilligers op MHV wordt verzet, verdient aanhoudend aandacht. Zij bepalen het gezicht van onze club en zij maken onze club. Zonder vrijwilligers kan MHV niet bestaan en zeker niet de ambities waarmaken die zij voor ogen heeft.
Tegelijkertijd realiseren we ons dat het voor veel leden en ouders niet altijd zichtbaar is wat op MHV allemaal gebeurt en ook waarom. Dat verdient verbetering. Vorig jaar al bestond de intentie om meer tijd en aandacht aan proactieve communicatie te gaan besteden. Dit is niet van de grond gekomen zoals we hadden gehoopt. Dat gaat dit jaar wel gebeuren. Met hernieuwde energie en nieuwe mensen is de communicatiecommissie voortvarend van start gegaan. Zij gaan ons meer uitdagen om tijdig, duidelijk en aanhoudend te communiceren. Juist over die zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn maar - zo merken we - voor velen niet duidelijk zijn. Dat roept onduidelijkheid, vragen en soms verongelijktheid op, ook richting goed bedoelende vrijwilligers. Dat gaan we veranderen.

We gaan ook de bar veranderen! Dankzij Bavaria en niet aflatende inzet van Annemiek zal uiterlijk uiterlijk 1 maart de nieuwe bar een feit zijn. Strak, modern en functioneel. Met de nieuwe 500 liter tanks in de koeling en de computertaps achter de bar, zal de bar dit jaar opnieuw efficiënter kunnen gaan draaien.

Meer onzichtbaar maar wel belangrijke veranderingen zijn er twee op het gebied van duurzaamheid. De keuze is gemaakt om de bestaande lampen te vervangen door LED-lampen en MHV vervolgens 100% duurzaam te maken door 188 zonnepanelen op onze daken te plaatsen. Dit zijn belangrijke en grote investeringen voor MHV. Daarmee een keuze waar we ook onze leden nader bij gaan betrekken.

Dit staat niet op zichzelf. Met de inmiddels bekende brokstukken die tezamen het meerjarenplan van MHV vormen, gaan we vanaf deze maand met de gemeente in gesprek om hen om steun te vragen voor onze plannen.
Hierbij geholpen door het real time financieel inzicht dat Frank als penningmeester gaat bieden door de introductie van een nieuw facturatie- en boekhoudsysteem.

Nogmaals: wat MHV-ers allemaal hebben neergezet en dit jaar gaan neerzetten, maakt ons trots!
Trots op al onze talenten, op elk gebied.
Trots op de bijna vanzelfsprekende gezelligheid op MHV.

En tegelijkertijd realiseren we ons dat MHV brengen waar het nu staat, tijd heeft gekost.
En tijd en aandacht zal blijven vragen.
Blijf ons helpen om de fantastische sfeer die MHV zo eigen is, zo te houden en zelfs nog een tandje verder te brengen.
Want bij onze familieclub horen natuurlijk ook de ambities, op elk vlak.

Op naar een mooi en sportief jaar 2019!

Het bestuur van MHV