Leer in 1 avond reanimeren (op 5, 14 of 20 februari). Meld je snel aan! Beperkte beschikbaarheid.

30-1-2019
Nieuwsafbeelding
Elke dag sterven er in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand. Jong, oud, man, vrouw: het kan iedereen overkomen, overal, dus ook op MHV en in jouw buurt. Dit zijn mensen die jij kan redden als je een reanimatiecursus hebt gevolgd en in de buurt bent.

Een ambulance heeft gemiddeld zo'n 10 minuten nodig om bij het slachtoffer te komen terwijl elke minuut de overlevingskans daalt met 5 - 10%. Reanimatie in combinatie met het gebruik van de AED moet daarom binnen 6 minuten gestart zijn, elke seconde telt!! Je inzetten als burgerhulpverlener en het toedienen van een schok met de AED zijn dus van levensbelang.

Sinds een half jaar heeft MHV haar eigen AED buiten opgehangen in een speciale verlichte en verwarmde buitenkast waardoor deze voor iedereen in de buurt die moet reanimeren, beschikbaar is. Bedenk voor jezelf of dit ook dit bij je huis is, er hangt ook een AED bij de kinderboerderij Vechtse Hoeve en een AED bij het gezondheidscentrum in Op Buuren. De AED op MHV kan voor jou(w buren) dus de meest dichtstbijzijnde zijn.

Om een reanimatie goed uit te kunnen voeren moet je een reanimatiecursus (1 avond 2,5 - 3 uur) volgen. Er wordt daarom op drie avonden een training gegeven door een door de Nederlandse Reanimatie Raad erkende instructeur.

Op 5, 14 en 20 februari start de cursus om 19:00. 
De kosten van deze cursus zijn € 40,-.
Deze zijn mogelijk (deels) te verhalen op je ziektekostenverzekering.

Let goed op: het aantal plaatsen voor cursisten is beperkt, slechts 6 per avond, dus geef je snel op, via [email protected].
Geef daarbij aan welke avond je wilt deelnemen.
Op de avond zelf zal de € 40,- bij de bar kunnen worden afgerekend.