Om op te frissen: de hockeyorganisatie MHV (HTK en HOK)

21-6-2018
Naar aanleiding van recente signalen van leden, hierbij een her-uiteenzetting van de hockeyorganisatie van MHV. De hockeyorganisatie bestaat uit het Hockey Technisch Kader (HTK) en het Hockey Organisatie Kader (HOK). Eind oktober 2017 is het HTK geïnstalleerd en gepresenteerd aan de leden. Begin februari 2018 is het HOK geïnstalleerd en gepresenteerd aan de leden.


Verantwoordelijkheden HTK

Bij MHV is het HTK verantwoordelijk voor alle hockeyinhoud. Het HTK richt zich in deze rol op de volgende hoofdonderwerpen en activiteiten:

- Hockeytechnisch beleid

- Werving en selectie van trainers

- Werving en selectie van coaches prestatieteams

- Opleiding trainers

- Selectieproces en teamindelingen


HTK-leden hebben 25+ jaar tophockeyervaring (Hoofdklasse of Overgangsklasse), 1ste klasse e/o minimaal HT3 coach-ervaring en een relevant hockey-netwerk.


Verantwoordelijkheden HOK

Bij MHV is het HOK verantwoordelijk voor de belangrijke randzaken en voorwaarden om het hockey op MHV zo leuk en plezierig mogelijk te laten verlopen. Het HOK richt zich daarmee in haar rol op de volgende hoofdonderwerpen en activiteiten:

- Signaalfunctie ("Ogen & Oren”) 

- MHV Cultuurbewaker

- Sportiviteit & Respect

- Werving coaches breedteteams

- Balans-bewaker breedte/prestatie 


Bemensing hockeyorganisatie MHV

De hockeyorganisatie van MHV (HTK en HOK) is ingedeeld per (leeftijds)categorie en wordt op dit moment bemenst door de volgende personen: https://www.mhvmaarssen.nl/files/library/htk%20en%20hok.jpg


Ariane Roos ondersteunt momenteel het HTK en het HOK in de werving en selectie van breedte-trainers en –coaches voor de junioren jongens en meisjes.