JB1 met overmacht naar landelijke finale Super-B

30-5-2018
Nieuwsafbeelding
Ze hebben het geflikt. Onze Jongens B1 hebben zich één ronde voor het einde van een loodzwaar seizoen geplaatst voor de landelijke finale van de Super B op 9 juni op Kampong. Wat een geweldige prestatie in ons eerste seizoen in de Super B. Wat een kanjers, wat een strijders, en wat een mooi team coaches en begeleiders. Wat weer een geweldig staaltje teamwork dit seizoen.


Weet je het nog? In de allerlaatste wedstrijd van het vorige seizoen sleepten de jongens B1 het kampioenschap binnen in de (sub)topklasse door Hilversum in de kampioenswedstrijd op onze eigen, die dag snoeihete, complex van de titel af te houden. Dit succes werd in de herfst van 2017 herhaald; JB1 werd kampioen in de voorcompetitie van de (sub)topklasse en plaatste zich hiermee als eerste team van MHV voor de Super B.


De JB1 stonden afgelopen zaterdag voor de klus om de Kromhouters op hun eigen veld te verslaan. In allemaal stuk voor stuk zinderende wedstrijden tegen bijvoorbeeld Leiden, Eindhoven, Alliance uit Heemstede, maar ook Almere en Rosmalen hadden de jongens B1 als nieuwkomer de tegenstanders versteld laten staan. Een verliespartij tegen de Kromhouters uit Tiel zou de finaleplaats nog in gevaar kunnen brengen. Dus de mannen moesten vol aan de bak.


De legendarische voetbalcoach Rinus Michiel zei het al "bouw een goed team en de individuele kwaliteiten komen boven drijven”. En dat gold afgelopen zaterdag weer eens voor MHV JB1. Het weer was geweldig, maar eigenlijk te warm en toch; dan is onze JB1 op z’n sterkst. De eerste helft was teleurstellend, tempo te laag, slordige afwerking, last van de hitte. De Kromhouters krijgen hoop en slaan toe en trakteren onze mannen op een 1-0 achterstand. Coaches Michiel en Thijmen moeten in de rust aan de bak. Ze blijven rustig en wijzen op onze eigen kwaliteiten, maar zeggen ook dat er meer pit en snelheid in moet; en geloof in jezelf en dus een goed resultaat.

MHV JB1 komt fris en scherp het veld op voor de 2de helft. Begeleiders Ingrid en Mieke zorgen voor de noodzakelijke verfrissing met water als er gewisseld wordt. Al snel blijkt dat Michiel en Thijmen een klasse team hebben gesmeed. Maarssen toont veerkracht en speelt als herboren en binnen no-time worden de Kromhouters op een 2-1 achterstand gezet door een geweldig veldgoal en onze wapen; een snoeiharde perfect uitgevoerde strafcorner. MHV JB1 is helemaal los en legt schitterend hockey op de mat en de hoop bij de Kromhouters op een goed resultaat zakt snel weg. Maar MHV is nog niet klaar, het warme weer deert ze niet en ze spelen snel en met veel positiewisselingen. Het mooie van dit team is dat vrijwel iedereen kan scoren. Een kwartier voor het einde wordt de genadeklap uitgedeeld. In drie minuten krijgen de Kromhouters twee veldgoals om de oren; 1-4. Om het helemaal af te maken en te laten zien dat we thuishoren in de Super B-finale wordt de 1-5 gescoord door een geweldig hengel, met recht het mooiste doelpunt van de dag. De Kromhouters kijken met bewondering naar dit team en applaudisseren na het laatste fluitsignaal. Het feesten voor de JB1 kan beginnen en dat doen ze dan ook uitbundig.


Nog één thuiswedstrijd komende zaterdag om 12:30 en dan op naar 9 juni de finaledag op Kampong; laten we hier met zo veel mogelijk supporters naartoe gaan om onze mannen aan te moedigen en te genieten van schitterend hockey van de MHV Maarssen JB1.