Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 20 april 2024
Tijd T/U Team Tegen team
08:30 Thuis Meisjes Onder 10-4 HMHC MO10-Londen

Introductie.... Hockey Organisatorisch Kader (HOK)

31-1-2018
In de juni-ALV is een besluit genomen over de nieuwe hockeystructuur. De TC’s en O&O worden vervangen door het Hockey Technisch Kader (HTK) en het Hockey Organisatorisch Kader (HOK). De belangrijkste redenen hiervoor waren het relatief groot aantal TC’s, de beperkte afstemming en samenwerking tussen de TC’s onderling en de positie van O&O hierin. De consistentie tussen beleid en uitvoering was hierdoor te beperkt om een groeiende vereniging van 1500 leden zowel op hockeytechnisch vlak als op organisatorisch vlak effectief en eenduidig te coördineren. Vandaar dat gekozen is het hockeytechnische (HTK) en het organisatorische (HOK) afzonderlijk te positioneren. Het HTK is in oktober gepresenteerd, nu is het de beurt om de vrijwilligers van het HOK te introduceren.


Bij MHV Maarssen is het HOK verantwoordelijk voor de belangrijke randzaken en voorwaarden om het hockey op MHV zo leuk en plezierig mogelijk te laten verlopen. Het HOK gaat zich daarmee in haar rol richten en inzetten op de volgende onderwerpen en activiteiten:

- Signaalfunctie ("Ogen & Oren”)

- MHV Cultuurbewaker

- Sportiviteit & Respect

- Werving coaches breedteteams

- Balans-bewaker breedte/prestatie


Op basis van bovenstaand profiel zijn de volgende personen benaderd en bereid gevonden het eerste HOK van MHV Maarssen te vormen.


Simone Ploeg. Aandachtsgebieden: Dames Senioren, doorstroming jeugd dameslijn, MHV Cultuurbewaker, "Ogen & Oren”.


Stefan Kortekaas. Aandachtsgebieden: Heren Senioren, doorstroming jeugd herenlijn.


Coen Roos. Aandachtsgebied: Dames en Heren Veteranen.


Scout Herremans. Aandachtsgebieden: Meisjes Junioren D t/m A, "Ogen & Oren”, MHV Cultuurbewaker.


Carola van Gelder. Aandachtsgebieden: Jongens Junioren D t/m A, "Ogen & Oren”, MHV Cultuurbewaker.


Jet van Leusden. Aandachtsgebieden: Meisjes Jongste Jeugd (Benjamins t/m E8), Sportiviteit & Respect, MHV Cultuurbewaker, "Ogen & Oren”.


Carolien Vlemminx. Aandachtsgebieden: Jongens Jongste Jeugd (Benjamins t/m E8), Sportiviteit & Respect.


Nicole Stratenus. Aandachtsgebieden: Jongste Jeugd instroom, MHV Cultuurbewaker.


Stefan de Leeuw. Aandachtsgebieden: Balans breedte/prestatie, Werving coaches breedteteams.


Het bestuur is zeer verheugd met dit HOK en wenst het HOK en het HTK veel plezier en succes bij het uitvoeren van hun taken.



Overzicht Hockey Organisatie MHV Maarsen

Met deze introductie van het HOK is de Hockey Organisatie van MHV Maarssen voltallig. Per leeftijdscategorie is de indeling van de vrijwilligers vanuit het HOK en het HTK ingericht zoals in de bijlage weergegeven


De vrijwilligers van het HOK en HTK zijn natuurlijk direct benaderbaar. Maar bij individuele- en team-issues graag altijd eerst de teambegeleiding op de hoogte brengen en in de gelegenheid stellen om in casu adequate actie te ondernemen.