Trimhockey

Trimhockey is één van de snelst groeiende tak binnen de KNHB. Kijk maar eens om je heen bij andere hockeyverenigingen!

Trimhockey voorziet voor senioren in een toenemende behoefte aan sportiviteit en ontspanning in een niet-competitieve sfeer. Trimhockey is zowel interessant voor mensen die geen of weinig hockeyervaring als voor mensen die wel kunnen hockeyen maar geen competitie willen spelen. Iedereen met interesse en tijd is welkom: mannen en vrouwen van alle leeftijden, met of zonder hockeyervaring en zonder de verplichting om elke week te moeten komen!

Bij MHV Maarssen is de groep trimmers uitsluitend gemengd. De ervaring leert dat iedereen respectvol met elkaar omgaat en dat er goed rekening wordt gehouden met onderlinge verschillen.

De trimhockeytraining
De training bestaat normaliter uit een warming-up, techniekoefeningen en/of conditietraining, gevolgd door onderlinge partijtjes. Tijdens deze partijtjes, op een heel of half veld, wordt vooral gelet op spelinzicht en effectiviteit.

De training vindt plaats op dinsdagavond, van 21:00 tot 22:30, en wordt begeleid door telkens twee ervaren trainers. Dit maakt het mogelijk om zo nu en dan als groep op te splitsen, waardoor er voor zowel beginners als meer-gevorderde spelers training op eigen niveau gevolgd kan worden.

Trimhockeycompetitie
Sinds de start van het seizoen 2016-2017 doet MHV Maarssen mee aan een regionale trimhockeycompetitie. Binnen deze competitie worden er ongeveer één keer per maand wedstrijden gespeeld tegen andere clubs in Midden-Nederland. Aan het eind van het seizoen wordt de balans opgemaakt en volgen de "Play-offs” waarbij de uiteindelijke kampioen bepaald wordt.

De trimhockeycompetitie is niet verplicht, maar wel erg leuk om aan mee te doen! Twee keer per jaar wordt geïnventariseerd wie er interesse heeft en wordt er een team-indeling gemaakt.

Trainingsperiode
Het seizoen loopt van september tot en met juni. Er wordt nagenoeg elke week gehockeyd, met uitzondering van de feestdagen en bij sneeuw op de velden. Iedereen is vrij in de keuze wanneer deel te nemen. Uiteraard is er na elke training een 'derde helft in het clubhuis'.

Uitrusting
Net als bij alle andere hockeyers is het gebruikmaken van scheenbeschermers en een mondbeschermer (bitje) bij trimhockey verplicht. Als meegedaan wordt aan de trimhockeycompetitie, dan dient ook een MHV-tenue te worden aangeschaft.

Lid worden
Wij kijken er na uit om u te mogen begroeten als trimhockeyer op onze club. Geïnteresseerden kunnen drie keer vrijblijvend meetrainen, en daarna besluiten lid te worden. Aanmelden kan via de website van MHV Maarssen. Kijk daarvoor op de link aanmelden.

Voor informatie of vragen kunt u mailen naar de coördinator, Bart van Riel, via het mailadres: [email protected].

Wij wensen je veel plezier met Trimhockey!


Info trimhockey: KNHB