Lidmaatschap

Vragen: [email protected]

Wilt u graag meer informatie over hockey of denkt u er al concreet over om lid te worden van MHV Maarssen? Dan bent u op deze pagina op het juiste adres! Geen hockeyervaring? Geen probleem! De hockeytrainers van MHV zorgen ervoor dat u binnen enkele trainingen al de basistechnieken door hebt.

De jongste jeugd teams (tot 10 jaar) leggen de nadruk op de basisvaardigheden, de juniorenteams (10 tot 18 jaar) gaan hierop door met meer tactiek in het spel en het verder ontwikkelen van de vaardigheden. De senioren (18 tot 35 jaar) worden ingedeeld op sterkte en praktisch iedereen kan hier aan de slag! Na het 35e jaar wordt een speler "veteraan".

Lid worden

Het inschrijven als lid vindt schriftelijk plaats door het invullen van het inschrijfformulier op deze site. U kunt ook contact opnemen voor meer informatie of om een keertje met ons mee te trainen.

Uw lidmaatschap wordt verwerkt door de ledenadministratie. U krijgt per mail bericht van ontvangst van uw inschrijving. Naar aanleiding van het inschrijfformulier worden uw gegevens doorgegeven aan de Technische Commissie. Vervolgens ontvangt u binnen 3 weken bericht over de mogelijkheid van plaatsing binnen de vereniging.

Indien bij aanmelding plaatsing in een team niet mogelijk is omdat het maximum aantal spelers is bereikt, worden de gegadigden op een wachtlijst geplaatst.

Voor een overzicht van de contributie per categorie, klik hier.

Inschrijven Benjamins (kinderen 6 jaar)

Kinderen kunnen starten met hockeyen bij MHV Maarssen in het jaar dat zij voor 1 oktober 6 jaar worden. Om de kinderen kennis te laten maken met hockey organiseert MHV in maart / april ieder jaar de Tulpencursus. Deelname is gratis en aanmelden kan te zijner tijd op de website. Na afloop van de Tulpencursus kunnen kinderen aangemeld worden voor lidmaatschap, via het inschrijfformulier op de website.

Eerder aanmelden voor Benjamins heeft geen zin, er wordt geen wachtlijst bijgehouden voor kinderen onder de 6 jaar.

Trimhockey en trainingslid (senioren en veteranen)

Wilt u wel hockeyen, maar geen wedstrijden spelen? Dan kunt u kiezen voor trimhockey: hierbij traint u met een (gemengde) groep volwassenen die geen team vormen en zijn wedstrijden op zondag niet van toepassing.

Een andere optie is trainingslid te worden: u traint dan met een senioren- of veteranenteam mee. De mogelijkheid van trainingslidmaatschap is afhankelijk van de beschikbare trainingscapaciteit.

Tenslotte is er de mogelijkheid om trainingslid+ te worden. Dit is een nieuw type lidmaatschap voor veteranen, waarbij u ‘in deeltijd’ kunt hockeyen. Een trainingslid+:

  • is 35 jaar of ouder;
  • mag het gehele seizoen meetrainen met een veterinnen of veteranenteam;
  • en is speelgerechtigd voor maximaal 10 competitiewedstrijden.


De naam van het meespelende trainingslid+ dient op het wedstrijdformulier vermeld te worden.

Een trainingslid+ houdt zelf bij hoeveel wedstrijden hij/zij meespeelt per seizoen en zorgt ervoor dat de 10 keer niet overschreden wordt. Bij geconstateerde overschrijding volgt automatisch een boete van € 200,-.

MHV Maarssen verwacht van haar leden (en ouders) dat zij zich actief beschikbaar stellen voor vrijwilligerswerk. Leden kunnen ook taken toegewezen krijgen, zoals wedstrijdtafeldienst, bardienst et cetera. Vanaf de A-leeftijd is het in bezit hebben van een scheidsrechterskaart verplicht, zonder kaart ben je niet speelgerechtigd.