Rennen, springen en squats op de Utrechtse grachten

20-4-2014
 

Donderdag 17 april zijn de MC1 en MC2 naar Utrecht gefietst om mee te doen aan de Adidas Boost run door Utrecht Centrum. Een speciale loop om de nieuwe Boost serie van Adidas uit te testen, georganiseerd door Run2Day.

Circa 25  MHV meiden liepen een uur lang met nog β€˜tig’ andere sportievelingen langs de Utrechtse grachten, steegjes en pleintjes en onder De Domtoren door. Volop gebruik makend van allerlei hekjes, bankjes en stoeprandjes om diverse lunges, squats, push ups en planking opdrachten te volbrengen.

Met rode koppen en volop adrenaline kwamen de meiden op hun prachtige loopschoenen aangelopen. "Wauw, dit is kicken om zo te kunnen lopen op die dempende schoenen. We konden niet stoppen met rennen! ". 

De begeleiding van Run2Day was vooraf nog een beetje sceptisch of de meiden de workout stof, vooral het fysieke en explosieve gedeelte, aan zouden kunnen. De rest van de groep bestond namelijk uit volwassenen.

Ik lachte en had er alle vertrouwen in dat het goed zou komen. 

Dit seizoen ben ik als gecertificeerd looptrainer begonnen om de meisjes C1 en C2 te begeleiden. Afgelopen jaren had ik al ervaring opgedaan als conditietrainer bij diverse meisjes teams. Om mijn technische kennis over op de juiste manier lopen uit te bouwen, heb ik dit jaar een intensieve loopcursus gevolgd aan de KNHB Academie. Onder leiding van Cees Koppelaar die in het verleden looptrainer was van Johan Cruyff en Teun de Nooijer om maar wat te noemen.

Mijn trainingsprogramma gedurende dit hockeyseizoen heb ik zorgvuldig samengesteld. Van conditieopbouw in het begin van het seizoen naar sprint en fysieke kracht naar het einde toe.

Op een technisch goede manier lopen is ontzettend belangrijk voor de motoriek van kinderen in de groei en werkt blessurepreventief.

Daarnaast ervaar ik als looptrainer dat het gezamenlijk werken aan een goede fysieke gesteldheid een cohesie tot stand brengt in het teamgevoel. Tot op de laatste minuut met elkaar kunnen strijden voor de overwinning geeft een prachtig voldaan gevoel.

En hoe de meiden het gedaan hebben? "We liepen zo vaak vooraan in de groep dat we door de begeleiding steeds naar achteren werden gestuurd.”; zei Nena een beetje beledigd.

"Jouw training is veel zwaarder.”; aldus dochter Cato.

Dat zegt genoeg lijkt mij.

Ik ben super trots op de meiden.

Isabelle Gerkema