Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Tijd T/U Team Tegen team
08:30 Thuis Meisjes Onder 10-4 HMHC MO10-Londen

De beste helft van het seizoen

15-4-2014
Na de krappe overwinning tegen Soest van vorige week, mochten we zondag aantreden tegen HV Mijdrecht de nummer 3 van de competitie. Bij winst zou den we op 11 punten afstand komen en daarmee de 2e plek (recht op play off) min of meer veilig stellen.

De eerste helft was vanuit onze kant niet sterk, wederom was het baltempo te laag en schakelden we te traag bij balverlies. Dit resulteerde in een 2-2 ruststand.

Tijdens de rust hebben we vanuit tactisch oogpunt aantal aanpassingen gemaakt en aangegeven dat we meer agressie in ons spel moesten gaan brengen. Dit resulteerde in 2 doelpunten in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Hierdoor was de
wedstrijd definitief gespeeld en was alleen de vraag of het leermoment van vorige week was opgepakt.

Antwoord hierop is een overtuigende 'ja' en hebben de jongens de beste helft van het seizoen laten zien! We bleven goed vanuit de organisatie hockeyen en baltempo bleef hoog.

De uitslag van 6-2 was dan ook zeer terecht, vond ook de coach van Mijdrecht!

Groot winstpunt in deze wedstrijd was dat 5 van de 6 goals, velddoelpunten waren!

Floris scoorde 3 maal! Zou hij zijn vorm nu gevonden hebben en de laatste 4 wedstrijden dit niveau blijven vasthouden?

De feeststemming na de wedstrijd werd extra groot toen bleek dat onze vrienden van Soest gelijkgespeeld hadden tegen Noordwijk (nummer 1), waardoor de druk bij hen blijft liggen! Afstand is nu nog 2 punten.

Als we goed kijken naar de stand, zien we dat we een veel lager doelsaldo hebben dan Noordwijk. Mochten we aan het einde van de competitie gelijk eindigen zal dit beslissend worden. Voor ons dus de uitdaging de komende wedstrijden om hier nog een grote inhaalslag te maken.
Om dit te gaan realiseren, zullen de items waar we veel op gaan trainen de komende 3 weken zijn:
- verdedigen, om zo min mogelijk goals tegen te gaan krijgen
- afronden, om het maximaal aantal goals te gaan maken!

De eerstvolgende competitie wedstrijd zal pas op 4 mei zijn, dan staat de uitwedstrijd tegen Eemvallei op het programma. We hopen jullie daar dan langs de lijn te mogen zien!

Als jullie heren 1 eerder willen komen bewonderen kan dat ook, op dinsdag 22 april spelen we om 21.00 uur een oefenwedstrijd thuis tegen Soest!