Heren 1 heeft de overwinningsdrang weer opgepakt!

11-4-2014

Na het enerverende gelijke spel van vorige week tegen Noordwijk, was het afgelopen zondag de vraag hoe de wedstrijd tegen Soest opgepakt zou worden. Zou heren 1 in staat zijn om zich te herpakken en weer terug te komen in de winning mood?

Tijdens de trainingen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Soest, was duidelijk te zien de heren duidelijk weer een stap gezet hebben in het "ontwikkelproces”.
De wedstrijd tegen Noordwijk heeft nog meer gedrevenheid gebracht in de groep en de spelers hebben voor zichzelf de lat een stukje hoger gelegd. Ze willen elke wedstrijd hun niveau halen als tijdens de wedstrijd tegen Noordwijk.

Met deze wetenschap gingen we dan ook met zeer veel vertrouwen naar Soest.
In de eerste helft hebben we duidelijk laten zien dat we een maatje te groot waren voor Soest, enige smetje was dat je te weinig scoort… De ruststand was 2-1 voor MHV Maarssen.
Tijdens de rust hebben we afgesproken om op een nog hoger tempo te gaan spelen en dat we voorin beter met onze kansen zouden gaan. Dit gebeurde de eerste 15 minuten van de tweede helft en resulteerde in 2 doelpunten.

Helaas konden we de concentratie niet vasthouden en kwam het gevoel in de groep dat we er al waren… Hoe gevaarlijk dit is bleek vervolgens door 2 goals van Soest.
We trekken de overwinning wederom naar ons toe, echter groot leermoment zat wederom in deze wedstrijd!

Een hockeywedstrijd duurt 70 minuten, ook al sta je met 4-1 voor, je kan en mag niet denken dat je er al bent. Je bent er pas als het laatste fluitsignaal is geweest. Het klinkt allemaal als een cliché, maar dit zijn wel feiten die het verschil maken of je een wedstrijd wint of verliest!

Alle teams van MHV Maarssen wil ik dan ook een tip meegeven:
Praat hier als team met elkaar over, zodat je maatregelen kunt nemen als je dit ziet gebeuren tijdens een wedstrijd. Maak met je team afspraken, hoe je er voor kunt zorgen dat iedereen scherp blijft!
Spreek bijvoorbeeld af dat de rust gaat bewaren door het tempo te verlagen en te zorgen dat je de bal een periode in de ploeg houdt.
Mochten jullie hier vragen over hebben of verder over willen sparren, neem dan gerust contact met mij op!

Komende zondag, staat er weer een topwedstrijd voor ons op het programma. We spelen thuis tegen de nummer 3, HV Mijdrecht. We staan momenteel 8 punten los van hun. Bij winst worden dit 11 punten enstaan we met 1 been in de play offs.