Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 20 april 2024
Tijd T/U Team Tegen team
08:30 Thuis Meisjes Onder 10-4 HMHC MO10-Londen

Trainingscapaciteit juniorenteams

26-8-2016
Zoals ieder jaar was het weer een hele puzzel om de veldindeling voor elkaar te krijgen. Net als ieder jaar is niet iedereen geheel tevreden met de gemaakte indeling, echter blijven we door de groei van onze vereniging - ondanks de aanleg van het vierde veld - krap zitten op bepaalde momenten in de week. Ook is het ieder jaar weer een uitdaging om tijdig voldoende trainers te vinden.


Voor wat betreft de veldindeling willen we graag een toelichting geven:


1. MHV heeft opnieuw meer jeugdteams dan voorgaande jaren.

2. Trainingen starten dit seizoen iets later op de dag om jeugdtrainers na school en ouders na hun werk in staat te stellen trainingen te kunnen geven. Daarmee is er één uur minder trainingstijd per dag beschikbaar.

3. In de beleids-ALV van juni 2015 hebben we met elkaar het Hockeytechnisch Beleidsplan voor de periode 2015-2020 goedgekeurd. Hier wordt dit seizoen weer meer invulling aan gegeven.

4. De ABCD-lijnteams trainen twee keer per week anderhalf uur op MHV.

5. De CD-breedteteams trainen allemaal twee keer per week één uur op MHV. De AB-breedteteams staan dit jaar ingedeeld om één keer per week één uur op MHV te trainen. Voorgaande jaren bleek dat de meerderheid van de AB-breedteteams 1 keer per week voldoende vonden en met regelmaat ook maar 1 uur van de trainingstijd gebruikten.

6. Een aantal AB-breedteteams heeft dit jaar reeds voor de start van het seizoen extra trainingstijd aangevraagd en verkregen. Er zijn hier nog tijdstippen voor beschikbaar. Extra trainingstijd aanvragen kan door een mail te sturen aan [email protected].


Daarnaast willen we voor wat betreft trainers het volgende aantekenen:


1. Het tekort aan trainers aan het begin van het seizoen is een jaarlijks terugkerend probleem. Dit is bijna niet te voorkomen door onder andere laat beschikbare schoolroosters, waardoor de TC pas laat kan beginnen met het indelen van de trainers.

2. Met daarbij dit jaar nog een extra punt: het vergoedingsbeleid voor trainers is dit jaar verder geprofessionaliseerd, hetgeen op zich heel mooi is, maar wel even voor onduidelijkheid heeft gezorgd.

3. Onze ambitie is en blijft vanaf dit seizoen dat elk team een eigen trainer heeft, zowel bij jeugd- als seniorenteams.

4. Als vereniging steken we veel tijd en de energie in de werving en opleiding van eigen trainers onder onze leden ten einde bovenstaande ambitie te kunnen waarmaken.


Dus heb je interesse in het leren training geven of heb je hier in het verleden al ervaring in opgedaan, meldt je dan aan als trainer door een mail te sturen aan [email protected].


Wij willen met bovenstaande uitleg meer inzicht geven. Want we houden één doel voor ogen houden en dat is: sporten met veel plezier bij MHV om daarmee steeds nadrukkelijker invulling te geven aan onze missie: MHV, een familieclub met ambitie.


We vragen van alle leden en ouders het begrip dat we dit opnieuw met uitsluitend vrijwilligers proberen voor elkaar te krijgen. Tegelijkertijd spreken we het vertrouwen uit dat we ook dit jaar samen weer tot een succes gaan maken.


Tot morgen op de openingsdag!


Bestuur MHV Maarssen