Planning selectiewedstrijden en teamindeling jeugd

25-4-2016
Nieuwsafbeelding
Het huidige hockeyseizoen is gelukkig nog lang niet afgelopen, maar toch moeten de teams voor het volgende seizoen de komende tijd samengesteld worden. Hieronder vind je de informatie over de selecties en teamindelingen.

Algemeen
De ingevulde formulieren door coaches/trainers in het spelervolgsysteem, de teamklasse-indeling waarin een kind nu speelt, eventuele wensen kind/ouder en het resultaat van de testtrainingen vormen aan het einde van het seizoen de basis voor de indeling van een kind in een breedteteam dat het beste bij hem of haar past. Voor een betere uitleg hoe de elftaljeugd maar ook de jongste jeugd groepen worden ingedeeld kun je de bijlage bekijken.

Selectie Prestatieteams

Op basis van o.a. bovenstaande input worden een aantal kinderen per lijn (E-8 tallen t/m B-lijn) persoonlijk uiterlijk dinsdag 3 mei per mail uitgenodigd door de TC voor een selectiewedstrijd. De Prestatieteams worden samengesteld op basis van het spelervolgsysteem, testtrainingen, selectiewedstrijden en individuele beoordelingen door trainers/coaches/onafhankelijke beoordelaars. Voor de A-lijn worden geen selectiewedstrijden georganiseerd.

Planning selectiewedstrijden
MD - ma 9 mei 17:30 - 19:00 uur
MC - ma 9 mei 17:30 - 19:00 uur
JD - di 10 mei 17:30 - 19:00 uur
MB - di 10 mei 19:00 - 20:30 uur
JC - do 12 mei 19:00 - 20:00 uur
JB - di 17 mei 19:00 - 20:00 uur

Overleg concept teamindelingen met coaches
Op deze avonden (zie planning hieronder) kunnen de coaches mondeling de laatste punten op de ''i'' zetten voor de teamindeling. Deze avond is alleen toegankelijk voor de huidige coaches. De TC zal in goed overleg met hen de voorlopige teamindeling opstellen. Verzoeken/wensen van kinderen en ouders kunnen alleen bij de huidige coach worden ingebracht, die deze vervolgens tijdens deze avond zal bespreken.

JC - donderdag 26 mei 20:00 – 22:00 uur
MA - maandag 30 mei 19:30 – 20:15 uur
MB – maandag 30 mei 20:15 – 21:15 uur
MC – maandag 30 mei 21:15 - 22.15 uur
J en M E8 - dinsdag 31 mei 20:00 – 21:00 uur
J en M D – dinsdag 31 mei 21:00 – 22:00 uur
JA en JB – donderdag 2 juni 20:00 – 22:00 uur

Communicatie teamindelingen
Op donderdag 9 juni worden de teamindelingen voor alle jeugdelftallen en jongste jeugd groepen meegedeeld via het inloggedeelte Mijn MHV van de site.

Omdat ieder seizoen weer blijkt dat er zich nieuwe leden aanmelden en leden bedanken voor hun lidmaatschap, zijn er aan het begin van het seizoen telkens weer verschuivingen noodzakelijk. Dat gaat door tot na de start van het nieuwe seizoen. Tijdens een lopend seizoen behoudt de TC zich het recht voor om jongens / meisjes op grond van hun prestaties, motivatie in positieve dan wel negatieve zin, in een ander team in te delen. MHV Maarssen wil open en eerlijk zijn en op basis van zo veel mogelijk informatie de jeugd op een bij haar/hem passend niveau laten hockeyen.

Voor Prestatieteams geldt dat de teamindeling voorlopig is. De definitieve indelingen worden bekend gemaakt uiterlijk twee weken na aanvang van de officiële voorbereiding op het nieuwe seizoen. Uit de voorlopige selecties kunnen dus nog spelers afvallen naar lagere teams. Wij vragen u begrip te hebben voor het feit dat wij helaas niet altijd in staat zijn om uw zoon of dochter te plaatsen in het team van zijn of haar voorkeur. In het verleden zijn er achteraf - na de voorlopige indelingen - nogal wat verzoeken binnengekomen, veelal per mail om, vanwege een vriendschap, of anderszins, naar een ander team te worden overgeplaatst. Wij willen nadrukkelijk wijzen op het feit dat uw kind mogelijk elk seizoen weer in een nieuw team begint. Dat er in elk seizoen nieuwe teams worden gevormd. Hier zullen weer nieuwe vriendschappen ontstaan en in dat nieuwe team zal elke nieuweling met open armen worden ontvangen. In het verleden is echter ook gebleken dat er praktische factoren kunnen zijn (zoals bijvoorbeeld het vervoer naar trainingen) die van belang zijn bij de indeling van de teams. Nogmaals, hebt u een verzoek van organisatorische dan wel sociale aard betreffende de teamindeling, meld dat dan tijdig aan uw coach. Het moge duidelijk zijn dat in principe alleen in de lagere teams rekening gehouden kan worden met bovengenoemde factoren. Voor de Prestatieteams geldt zonder meer dat er wordt geselecteerd op sterkte en op voordracht van de TC.

LET OP! De TC zal niet reageren op individuele e-mails, maar alleen communiceren met de coaches. Heeft u een wens voor uw kind, meldt het tijdig aan uw coach! TC MHV Maarssen