Elftaljeugd : Start voorbereiding en competitie seizoen 2016-2017

10-3-2016
Recentelijk hebben we van de KNHB het (voorlopige) wedstrijdschema voor seizoen 2016-2017 ontvangen. Hoewel de tweede helft van het huidige seizoen nog niet eens begonnen is, vinden we het toch belangrijk nu al de planning van de start en voorbereiding voor het volgende seizoen te communiceren. Hoe belangrijk een goede voorbereiding is hebben we afgelopen seizoen gezien met de plaatsing van zes teams voor de (sub-)topklasse; een unicum voor MHV Maarssen!


Voor Lijnteams ABC zal het seizoen starten op 3 september 2016. Voor een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen met een verantwoorde opbouw van intensiteit en belasting is een voorbereidingsperiode van minimaal 3 weken noodzakelijk. De voorbereiding start in de week van 15 augustus 2016.


Voor Lijnteams D en Opleidingsteams C zal het seizoen starten op 10 september 2016. Ook voor deze groep spelers wordt een voorbereiding gehanteerd van minimaal 3 weken. Dat betekent dat de voorbereiding start in de week van 22 augustus 2016.


Spelen in een Prestatieteam (Lijn- of Opleidingsteam) is geen verplichting, maar een keuze. Als je er echter voor kiest in een Prestatieteam te spelen, dan komen daar bepaalde verantwoordelijkheden bij kijken. Zo worden spelers die geselecteerd (willen) worden voor een Prestatieteam geacht aanwezig te zijn gedurende de gehele voorbereiding. Spelers die nu al weten dat ze niet aanwezig zijn gedurende de gehele voorbereiding moeten dit vooraf kenbaar maken bij hun huidige coach en de betreffende Technisch Coördinator.


Voor Breedteteams ABCD zal het seizoen ook starten op 10 september 2016. Voor een goede voorbereiding van Breedteteams zijn wij van mening dat minimaal twee weken voldoende is. Dat betekent dat de voorbereiding start in de week van 29 augustus 2016.


Met sportieve groet,

De Technische Commissie