Verslag wedstrijd meiden van MF3

9-9-2015
Nieuwsafbeelding
De eerste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 begon op een druilerige zaterdagochtend. Vrijwel iedereen verzamelde zich op de parkeerplaats bij MHV; iedereen had er zin in. Na wat nieuwe kennismakingen tussen wat ouders (veel nieuwe gezichten voor ondergetekende) zetten we koers naar Hockeyclub Houten.

Hockeyclub houten bestaat al een behoorlijke tijd, maar zitten sinds 2012 op een mooie locatie met groot clubhuis, en ruim zicht over de 5 hockeyvelden waarvan 2 watervelden.
De ouders bleven eerst lekker binnen (het was al wat aan het motregenen), en onze F-jes gebruikten de trappen buiten van/naar het clubhuis om alvast een warming-up te doen; je kon goed zien dat ze er allemaal zin in hadden.

En toen op naar het achterste veld. Even de pionnen uitzetten, en de 9 dames indelen in groepen van 3. Voor sommigen was het spelsysteem ook wat nieuw. 3 tegen 3, met 2 goals per kant zorgde in het voor wat verwarring, en daarmee wat snelle tegengoals. Na 5 minuten kwam er al een guur herfstbuitje overtrekken, maar daar hadden vooral de supporters last van; de meiden leken het niet op te merken, en hielden de ogen op de bal. Ze stonden te trappelen om weer het veld in te mogen als ze gewisseld waren. Het wisselsysteem van MHV was dit keer bijzondersommige kinderen werden in de eerste 15 minuten al op beide veldjes ingezet! Vermoedelijk al de eerste tekenen van het strategisch inzicht van de begeleider en coach. Dat belooft nog veel het komende jaar!

Van de vier helften zijn er in ieder geval twee gewonnen; een eerste helft met 1-2, en een laatste helft met 3-5. Maar toch was het collectief geheugen wat aangetast bij de andere twee helften; de totale eindstand schijnt namelijk 14-11 geweest te zijn in het voordeel van HoutenVerdere details van de score zijn verloren gegaan op het hockeyveld. Die score geeft goed aan dat er aanvallend veel potentie is; en in de tweede helft lieten de meiden zich ook een stuk minder verrassendoor een snelle tegenstander, en ging het verdedigen en meelopen al een stuk mooier.

Al met al erg leuk om dit groepje meiden bij elkaar te zien, en bij de start te zijn van wat hopelijk een heel mooi en sportief hockeyseizoen wordt.

"MHV: we gaan voor de trofee! Jay!" (Eindelijk een yell waarbij de naam van de coach in voor kan komen…)
 
Namens de meiden van MF3,
Anton Opgenoort