Planning selectiewedstrijden en teamindeling

15-5-2015
Algemeen


De ingevulde formulieren door coaches/trainers in het Speler-Volg-Systeem, de teamklasse-indeling waarin een kind nu speelt, eventuele wensen kind/ouder en het resultaat van de testtraining vormen aan het einde van het seizoen de basis voor de indeling van een kind in een breedteteam dat het beste bij hem of haar past. Voor een betere uitleg hoe de elftaljeugd maar ook de jongste jeugd groepen worden ingedeeld kunt u de bijlag bekijken.


Selectie lijnteams


Op basis van o.a. bovenstaande input worden een aantal kinderen per lijn (E-8 tallen t/m B-lijn) persoonlijk begin volgende week per mail uitgenodigd door de TC voor een selectiewedstrijd. Voor de A-lijn worden geen selectiewedstrijden georganiseerd. De prestatieteams worden samengesteld op basis van het Speler-Volg-Systeem, testtraining en individuele beoordelingen door trainers/coaches/onafhankelijke beoordelaars.


Planning selectiewedstrijden


MB vr 29 mei 19:45 - 21:00 uur

JB di 26 mei 19:30 - 20:45 uur

MC do 28 mei 18:15 - 19:30 uur

JC ma 1 juni 18:15 - 19:30 uur

MD vr 29 mei 18:30 - 19:45 uur

JD di 26 mei 18:15 - 19:30 uur


Planning teamindelingen


donderdag 11 juni: Communicatie concept teamindeling alle jeugdelftallen en jongste jeugd groepen


dinsdag 16 juni: ‘Inspraakavond coaches’ alle meisjesteams (30 minuten)

18:00: MF

18:30: M6E

19:00: M8E

19:30: MD

20:00: MC

20:30: MB

21:00: MA


donderdag 18 juni: ‘Inspraakavond coaches’ alle jongensteams (30 minuten)

18:00: JF

18:30: J6E

19:00: J8E

19:30: JD

20:00: JC

20:30: JB

21:00: JA


Na de laatste selectiewedstrijd wordt op donderdag 11 juni de voorlopige teamindeling voor alle jeugdelftallen en jongste jeugd groepen meegedeeld via het inloggedeelte Mijn MHV van de site. Verzoeken/wensen over deze voorlopige indeling kunnen alleen bij de huidige coach worden ingebracht, die deze vervolgens tijdens de 'inspraakavond' zal bespreken, zie bovenstaande planning.


Inspraakavond coaches


Op deze avonden (zie planning) kunnen de coaches mondeling de laatste punten op de ''i'' zetten voor de teamindeling. Deze avond is alleen toegankelijk voor de huidige coaches. De LC en TC zullen in goed overleg met hen de voorlopige teamindeling opstellen.


Waarom is de teamindeling voorlopig?


Omdat ieder seizoen weer blijkt dat er zich nieuwe leden aanmelden en leden bedanken voor hun lidmaatschap, zijn er aan het begin van het seizoen telkens weer verschuivingen noodzakelijk. Dat gaat door tot na de start van het nieuwe seizoen. Tijdens een lopend seizoen behouden de LC en de TC zich het recht voor om jongens / meisjes op grond van hun prestaties, motivatie in positieve dan wel negatieve zin, in een ander team in te delen. Maarssen wil open en eerlijk zijn en op basis van zo veel mogelijk informatie de jeugd op een bij haar/hem passend niveau laten hockeyen.


Tot slot, de hockeyprestaties zijn in de eerste plaats bepalend voor de indeling
Wij vragen u begrip te hebben voor het feit dat wij natuurlijk niet altijd in staat zijn om uw zoon of dochter te plaatsen in het team van zijn of haar voorkeur. In het verleden zijn er achteraf - na de voorlopige indelingen - nogal wat verzoeken binnengekomen, veelal per mail om, vanwege een vriendschap, of anderszins, naar een ander team te worden overgeplaatst. Wij willen nadrukkelijk wijzen op het feit dat uw kind mogelijk elk seizoen weer in een nieuw team begint. Dat er in elk seizoen nieuwe teams worden gevormd. Hier zullen weer nieuwe vriendschappen ontstaan en in dat nieuwe team zal elke nieuweling met open armen worden ontvangen. In het verleden is echter ook gebleken dat er praktische factoren kunnen zijn (zoals bijvoorbeeld het vervoer naar trainingen) die van belang zijn bij de indeling van de teams.


Nogmaals, hebt u een verzoek van organisatorische dan wel sociale aard betreffende de teamindeling, meld dat dan tijdig aan uw coach.


Het moge duidelijk zijn dat in principe alleen in de lagere teams rekening gehouden kan worden met bovengenoemde factoren. Voor de lijnteams geldt zonder meer dat er wordt geselecteerd op sterkte en op voordracht van de TC.


LET OP! De LC en TC zal niet reageren op individuele mails, maar alleen communiceren met de coaches. Hebt u een wens voor uw kind, meldt het tijdig aan uw coach!


TC en LC