Succesvolle train de trainer van toptrainer van Jong Oranje

27-4-2015
Nieuwsafbeelding

Wist je dat ze zelfs bij de nationale teams elke training trainen op de neutrale basis houding? En dat het rondjes inlopen zeer achterhaald is! Gewoon met bal en stick warm worden.... En dat de Koreaanse 1-1 je heel veel leert.

Dat en vele andere dingen hebben we zaterdag weer geleerd. Van zuiver passen vanuit de diverse zones tot dat de term "guard" geroepen wordt als iemand achter de balbezitter vrij staat en "ongezien" gespeeld kan worden .

Show en Go, en aan de bak maar. Veel actie, hoog tempo. Breng versnellingen in je oefeningen als het te gemakkelijk is of een extra "sterk lopen" rondje inbouwen. Wedstrijdjes of onderlinge competitie doen werkt heel goed om de motivatie er in te houden. En ....... dat je als trainer duidelijk mag zeggen wat je niet fijn vindt.

De train de trainer begon met een stukje theorie en bekijken van internationale beeldfragmenten om te zien hoe deze spelers passen vanuit de zones, veel schijnbewegingen met stick en lichaam doen zonder de bal aan te raken en de bal afschermen met hun lichaam. Daarna buiten aan de slag in 3 groepen o.l.v. de toptrainer Hans Streeder met 2 assistenten vanuit Sport Ways.

De trainers vanuit Sport Ways waren enorm onder de indruk van het talent dat ze zagen toen enkele jonge trainers een oefening moesten uitleggen en begeleiden. Er waren ook enkele hulpouders en die vonden het erg leuk en waren ook enorm onder indruk van wat onze jonge trainers al aan vaardigheden bezaten!

Ook volgend seizoen zijn er weer volop train de trainer sessies, die je als trainer beter en slimmer maken. Daarnaast zul je merken dat je door dit soort sessies niet alleen als trainer beter wordt, maar ook als speler!