MHV groeit uit tot topclub met topveld

16-4-2015
Nieuwsafbeelding
Het volgende artikel verscheen 16 april in de VAR. We wilden het jullie niet onthouden. 

MHV groeit uit naar topclub

MAARSSEN > Een doorsnee trainingsmiddag op het complex van de Maarssense hockeyvereniging laat al direct zien dat bij de club meer draait dan alleen sport. Op diverse velden wordt in groepjes fanatiek getraind door jong en oud, maar ook buiten de lijnen is het druk met andere activiteiten van spelers en ouders. ‘We werken ook duidelijk aan een goede sociale structuur, juist voor de jeugd. Zo bieden we ook gezonde maaltijden aan in onze kantine en verwachten we dat elk lid ook zijn steentje bijdraagt aan de activiteiten en het vervullen van functies’ zegt voorzitter Jeroen Willem Klomps. ‘Sporten in een veilige omgeving is zo belangrijk, vooral voor jongeren. De voordelen zijn legio, ook voor later in de ontwikkelingen.’ Die gezonde opvatting over sport zorgde er voor dat de club nog steeds groeit en dat elders velden gehuurd moeten worden om iedereen te laten spelen. Vanaf de Zuilense Ring is nu duidelijk te zien dat de hockeyclub een oplossing heeft gevonden in een vierde kunstgrasveld, geheel uit eigen middelen gefinancierd. De zandvlakte verandert langzaam in een topkunstgrasveld, dat eind augustus klaar moet zijn voor de grote opening met een feest. Het veld kan ook door de Nederlandse hockeybond gebruikt worden om gastlanden of buitenlandse clubs te laten trainen die in Nederland zijn voor een interland. ‘We krijgen meer ruimte voor de jeugd, zodat we ook talenten vast kunnen houden en onze club op een hoger niveau kunnen brengen. Maar ook voor senioren, veteranen en trimhockeyers is plaats. Het extra veld was al jaren een wens en we kunnen na lange tijd ook weer vooruit kijken’, zegt voorzitter Klomps.

Topveld
De extra grond komt via een ruil met ruitersportvereniging Marsua, als tegenprestatie wordt het dak van de grote stal vervangen. Het nieuwe veld is een zeer forse investering en binnen de club zijn ook tal van acties gestart om extra geld op te halen, zoals een Walk of Fame, waar teams, bedrijven en families een speciale tegel kunnen kopen op het bordes bij de kantine. ‘De inzet van alle vrijwilligers, ook bij het werk aan veld, is hartverwarmend. Er zijn clinics, op het parkeerterrein worden auto’s gewassen, er worden cup-cakes gebakken en verkocht. Elk team draagt bij om de financiering rond te krijgen’, complimenteert bestuurslid
Michiel van der Linde. ‘We hebben ook nog mogelijkheden voor bedrijven om te sponsoren. We zijn een van de grootse clubs in Stichtse Vecht en ook binnen het hockey gaat we nu echt meetellen. Zo’n topveld is ook goed voor de gemeente als uitstraling van sportvriendelijke gemeente, dus ook extra aantrekkelijk voor bedrijven om iets te doen op ons complex met vele duizenden bezoekers uit de hele regio.’ Meer informatie over alle mogelijkheden en ook over de voortgang van het nu afgedekte nieuwe veld op www.mhvmaarssen.nl.

Tekst en foto: Ed Kamans, VAR