Het Keepersproject E8-tallen gaat weer van start!

23-3-2015
Nieuwsafbeelding
Het is inmiddels een traditie binnen MHV geworden: het jaarlijkse keepersproject voor E8-tal spelers. De TC van MHV heeft als een van de speerpunten voor de komende seizoenen het werven van meer vaste keepers voor met name de D-juniorenlijn, zowel bij de meisjes als bij de jongensteams. Reden hiervan is enerzijds dat de keeper een uitermate waardevol onderdeel is van een hockeyteam, en hij/zij de nodige punten voor het team kan winnen, anderzijds omdat keepen ook gewoon heel erg leuk is.


Vandaar dat wij in de periode van vrijdag 10 april tot eind mei voor spelers in de huidige E8-tallen, die keepen leuk vinden, weer een vijftal speciale keeperstrainingen organiseren. In deze trainingen maken zij op een uitdagende wijze nader kennis met de basisbeginselen van het keepen. Hulpmiddelen als een bounceboard, ballenkanon, Crazy Catch, et cetera worden ingezet om de keepers in spe een goede indruk te geven wat er allemaal bij het keepen komt kijken. Wij hopen natuurlijk dat het zo aanslaat dat de spelers volgend seizoen in een D11-tal als vaste keeper het doel willen verdedigen.


Overigens zijn meisjes, die dit seizoen al 1e jaars D zijn en nog geen vaste keepster, ook van harte welkom om mee te doen!


De trainingen worden gegeven op de vrijdagmiddag van 17.30 tot 18.30 uur, de data zijn 10, 17 en 24 april, alsmede 22 en 29 mei. Op 6 juni sluiten we met alle MHV-keepers middels een leuke clinic o.l.v. hoofdklasse-keepster èn wereldkampioene zaal Alexandra Heerbaart van Kampong D1 het seizoen af. Wilt uw zoon of dochter ook meedoen aan deze serie keeperstrainingen, stuur dan een mail om hem/haar aan te melden naar [email protected]. Heeft u hierover vragen, dan kunt u contact opnemen met Hans Klomp, via het bovenstaand mailadres, of telefonisch 06-14475665.