Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 20 april 2024
Tijd T/U Team Tegen team
08:30 Thuis Meisjes Onder 10-4 HMHC MO10-Londen

Aftrap NOC*NSF coach-de-coach traject

30-1-2015
Elke trainer en coach daagt sporters uit tot sportieve prestaties. Maar hoe pak je dat eigenlijk het beste aan? Een vraag waar veel trainers en coaches mee worstelen. Ook een belangrijke vraag, zeker voor jeugdtrainers en –coaches. Zij hebben een grote invloed op de persoonlijke en sociale ontwikkeling van jonge sporters. 


Daarom zijn er op MHV mentoren. Een mentor begeleidt trainers en coaches om hun vaardigheden op (met name) pedagogisch vlak verder te ontwikkelen. Mentoren geven begeleiding langs het veld  zodat een trainer of coach direct met de tips aan de slag kan. Mentoren in spe leren welke observatietechnieken er zijn, hoe zij hun waarnemingen moeten analyseren en om op een constructieve manier feedback te geven. 


Inmiddels zijn er al een twaalftal trainersmentoren die hiervoor KNHB-(na)scholing gevolgd hebben en haakt MHV aan bij het coach-de-coach traject van het NOC*NSF. In dit verenigingstraject Coach-de-coach worden door het NOC*NSF twee á drie coach-mentoren opgeleid, die vervolgens andere mentoren zullen gaan opleiden.


Heb je interesse om een bijdrage te leveren, of wil je meer informatie? Laat het even weten via: [email protected].


We nodigen je graag uit voor de aftrap van het coach-de-coach traject op maandag 9 februari om 20.30.


Met sportieve groet,


TC en LC