Wat ging er mis?

3-11-2014

Zondag 2 november stond de wedstrijd tegen AMHC Westerpark in Amsterdam op het programma. Net zoals wij, hebben ook zij zes wedstrijden gespeeld, waarvan zij er vier hadden gewonnen en twee verloren. Het was heerlijk weer, het zonnetje scheen en we speelden op een semi-waterveld. Alle ingrediƫnten voor een lekkere wedstrijd waren aanwezig, zoals ook coach Tim na de wedstrijd al zei.

Na het fluitsignaal lag de bal ongeveer binnen een minuut al bij ons in het goal; 1-0 voor Westerpark. Dit betekende, dat we niet scherp waren en gewoon niet opletten! Dus, alle knoppen om en gaan! We pakten het op en daar kwam binnen 10 minuten ons antwoord terug; 1-1 uit een strafcorner. Een direct schot van Paulien en de bal zat mooi in de rechterhoek.

Even later kwam de 2-1 voor Westerpark en liepen we weer achter de feiten aan. Gelukkig behaalden we wederom een strafcorner, deze ging rechts op Amy die sloeg. De keeper wist de bal te stoppen maar Romy kon de bal uit de rebound toch nog achter de keeper binnen tikken; 2-2. Dit was ook de stand waarmee we de rust in gingen.

Er was veel  te bespreken, de organisatie moest weer goed neer gezet worden, we moesten ons houden aan onze afspraken en  vanuit onze taak gaan hockeyen. Even een schepje erboven op dus! Echter, de tweede helft was nog geen halve minuut begonnen en de bal lag er, net zoals in de eerste helft, alweer in. Weer die onscherpte, en was het dus 3-2 voor Westerpark. We hadden weer een  achterstand goed te maken.

Gelukkig behaalden we wederom een strafcorner die Paulien weer mooi binnen sloeg; 3-3. Je kan wel zeggen dat de strafcorners vandaag lekker liepen!

Helaas hadden we even later een strafcorner tegen die Westerpark , op haar beurt, ook wist te scoren; 4-3. We gaven ons niet gewonnen en knokten ons weer terug. Nienke werd bereikt in de cirkel die de bal terug legde op Paulien en die toen haar derde goal van de wedstrijd maakte;  4-4. We gingen gelijk aan elkaar op en waren dan ook aan elkaar gewaagd.

De bekende slordigheid en onoplettendheid bij Maarssen leidde in de laatste tien minuten tot de 5-4, 6-4 en 7-4. Wat ging er Mis? Zo kennen we Maarssen helemaal niet. Een slechte wedstrijd van Maarssen met een nederlaag  die we vooral aan ons zelf te danken hebben; we speelden gewoon niet goed. Ook slechte wedstrijden moet je winnen! Daar waar wij met nul punten naar huis gingen, hebben onze concurrenten allemaal gewonnen. Een kleine vrije val dus, naar de vijfde plek (op vijf punten van de koplopers).

Volgende week zondag is de thuiswedstrijd tegen Alkemade. Om aansluiting te behouden zullen we alles uit de kast moeten halen om die punten weer te gaan pakken!