Ook minder goede wedstrijden kunnen gewonnen worden

29-10-2014
Nieuwsafbeelding

Na een weekje rust mochten we er weer tegenaan. Voor zondag 26 oktober stond de wedstrijd  thuis tegen Montfoort op het programma. Het was niet de eerste keer dat we deze tegenstanders troffen. In de voorbereiding dit seizoen en in de competitie van het vorige seizoen zijn we elkaar al op het veld tegen gekomen. Twee keer winst voor Montfoort en een keer voor ons. Kortom, we zijn aan elkaar gewaagd. Voor ons dus de taak om vandaag alles te geven, met en voor elkaar te strijden en "het achterste van onze longen te laten zien”, aldus coach Tim.

Beide teams begonnen fel en met veel druk en dreiging naar voren. Het duurde daarom ook niet lang voordat wij een strafcorner mee kregen. De uitvoering hiervan ging helaas niet hoe we in gedachten hadden, maar we hielden de bal in de cirkel en creëerden nog een stafcorner. Een shine van Henriëtte gevolgd door een slag van Paulien die in eerste instantie werd gestopt. Maar in tweede instantie kon deze worden binnengetikt door een scherpe Inge bij de tweede paal, 1-0! Met deze vroege voorsprong waren we er natuurlijk nog niet. Beide teams hadden kansen en waren gevaarlijk. Maar het was toch Maarssen die weer kon scoren. Een bal breed voor het goal langs die door Amy bij de tweede paal werd binnen getikt, 2-0. Ondanks de voorsprong was er veel chaos bij de thuis spelende ploeg. We speelden slordig en leverden onnodige ballen in. Tegenstanders liepen vrij en konden aangespeeld worden en het was moeilijk om iedereen aan te sturen. Montfoort kwam een paar keer gevaarlijk in onze cirkel maar door een paar mooie reddingen van Robin en de verdediging konden we de nul houden. Vlak voor de rust kwam de bal vanuit een snelle counter bij Nienke terecht. Ze maakte een mooie actie en knokte zich de cirkel in, legde de bal breed af op Lotte die deze hard in het net flatste, 3-0!

Vrij snel na de rust kregen we een strafcorner tegen. Montfoort maakte hiervan gebruik en sloeg de bal strak in de linker hoek binnen, 3-1. Maarssen kon de organisatie gelukkig wel wat meer oppakken waardoor het met meer rust kon spelen. De spitsen waren meer aanspeelbaar waardoor er meer dreiging was. Zo kregen we ook weer een strafcorner mee. Deze ging rechts op Lotte die de bal via een voet van de tegenstander in de rechter hoek binnen flatste, 4-1. De laatste tien minuten speelden we bijna alleen maar op de helft van onze tegenstander en Montfoort creëerde bijna geen kansen meer. Maar wij wel! Met een strakke harde pass van Paulien dwars over de as werd Amy bereikt die kop cirkel voor haar meisje kwam. Ze kaatste de bal in de loop mee op Lotte die op haar beurt de bal rustig naast de keeper kon binnen pushen, 5-1. Dit bleef de eindstand.

Het was zeker niet onze sterkste wedstrijd, maar ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden. En wanneer je zo’n wedstrijd met 5-1 wint, mag je toch nog wel trots zijn. We hebben de drie punten in Maarssen gehouden! Nu wacht ons volgende week de wedstrijd tegen Westerpark, die slechts een puntje onder ons staan. Dames, we gaan er weer voor en zorgen nemen de 3 punten mee naar huis!